Wat te doen bij letselschade

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Er gebeuren helaas nog altijd veel ongelukken in het verkeer maar ook bij de dagelijkse bezigheden. Zo kan een bijt van een hond of een val in een trappenhuis voor vervelend letsel zorgen. Daarom is het goed om stil te staan bij de mogelijkheden die er zijn bij letselschade. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en weet je wat je moet doen wanneer je zelf letselschade hebt.

Wat is letselschade

Wanneer je bij een ongeluk gewond raakt of op een andere manier schade hebt, dan heet dit letselschade. Indien een andere persoon verantwoordelijk is voor die schade, bijvoorbeeld bij een ongeluk in het verkeer, dan kun je de andere persoon aansprakelijk stellen voor de letselschade.

Wanneer je een ongeval hebt gehad kun je voor letselschade een schadeclaim indienen. Dit doe je door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat precies wat er is gebeurd en wie er volgens jou aansprakelijk is. De schadeclaim vraagt van een ander om de schade die je hebt geleden te vergoeden. Meestal heeft de ander een aansprakelijkheidsverzekering, waardoor dit vergoed kan worden door de verzekeraar.

Hulp bij letselschade

In de praktijk is dit echter niet altijd even makkelijk vast te stellen. Het is soms niet duidelijk waar de schuld nou precies ligt. In het verkeer is het daarbij vaak lastig om een schadeclaim in te dienen, wanneer iemand bijvoorbeeld schuld ontkent en wanneer de verhalen van de betrokken partijen van elkaar verschillen? En wat doe je als iemand na bijvoorbeeld een botsing wegrijd? 

Voor dit soort onduidelijkheden is er gelukkig juridisch advies te krijgen. Je kunt namelijk een letselschade advocaat inschakelen die uw belangen behartigt. Deze kan je helpen in het letselschade traject en weet hoe je eventueel bewijslast kan aanvoeren. Zeker wanneer je blijvend letsel hebt is het verstandig om een letselschade advocaat te nemen. Er kan dan bijvoorbeeld een medisch adviseur kijken naar de gevolgen van het letsel voor werk of je dagelijkse bezigheden. Het inschakelen van een letselschade advocaat neemt zo heel wat uit handen zodat jij je bezig kunt houden met je herstel.

Het is slim om te zoeken naar een letselschade advocaat bij jou in de buurt. Een letselschade advocaat Den Bosch zal immers meer bekend zijn met de plaatselijke organisaties en wellicht bepaalde regels en bijzonderheden in de omgeving. Je vraagt gemakkelijk een gratis eerstge adviesgesprek aan om te kijken wat een letselschade advocaat voor jou kan betekenen.