goedkope auto accu

Voorbereid op weg met een goede auto accu

Je wil net wegrijden en je auto start ineens niet meer. Of je bent al ver van huis en krijgt ineens je auto niet meer aan de praat. Daar heb je het dan, autopech. Daar zit niemand op te wachten. Als je de weg op gaat met je auto is het wel zo verstandig om goed voorbereid te zijn hierop, zodat de kans op autopech beperkt blijft.

De accu

De accu is eigenlijk de basis voor een motor, want zonder accu slaat de startmotor niet aan, die op zijn beurt weer de motor start. Wanneer je auto accu het niet doet, dan merk je dit al snel. Je hebt dan namelijk geen stroom. Je lichten doen het niet, de lampjes op je dashboard verlichten niet als je de sleutel in het contact doet en draait en bovendien kun je de auto niet starten. Dit is natuurlijk erg vervelend. Zo zie je maar hoe belangrijk de accu is voor je auto. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede accu hebt, zodat je niet te maken krijgt met autopech wanneer je bijvoorbeeld net die belangrijke afspraak hebt.

Auto accu aanschaffen

Omdat het hebben van een accu nodig is voor een auto, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Gelukkig hoeft een auto accu niet duur te zijn en gaat ze relatief lang mee. Een goedkope auto accu kun je dan ook eenvoudig online vinden en bestellen. Vaak heb je hem al de werkdag in huis en kun je er weer jaren mee vooruit. Soms merk je dat je accu aan vervanging toe is wanneer je motor moeizaam start, maar soms merk je het ook niet zo snel en heb je ineens een lege accu. 

Oorzaken lege of kapotte accu

Je accu kan leeg gaan doordat je bijvoorbeeld je radio of je lichten aan hebt laten staan de hele dag of nacht, terwijl de motor niet liep. Dit heeft dan zoveel stroom gekost dat de accu niet genoeg kracht heeft om genoeg stroom te geven voor het starten. Je kunt dit gelukkig snel weer oplossen door je accu te verbinden met een andere accu middels startkabels. Wanneer je motor eenmaal weer loopt zal de dynamo de accu weer voldoende stroom geven. Rijd ongeveer een half uurtje rond en gebruik geen dingen die stroom kosten, zoals de lichten, de radio, cruise control of de airco. Je accu zal weer snel genoeg stroom hebben om het weer te doen als voorheen. Een reden om te vervangen kan zijn dat je accu te vaak leeg gaat of dat hij door ouderdom gewoonweg niet meer functioneert naar behoren. Op een gegeven moment is de tijd rijp voor een accu.