Volkswagen velgen

Volkswagen Golf velgen, waar op letten

Je hebt een Volkswagen Golf of wilt er een kopen, maar je bent niet tevreden over de velgen. Dan kan je ze natuurlijk vervangen door een ontwerp dat je beter bevalt. Je zou ook wieldoppen kunnen installeren. Die zijn een stuk goedkoper dan velgen, maar veel mensen vinden ze maar nep. Als ze van kunststof zijn gemaakt, zijn ze nogal breekbaar en omdat ze ingeklemd worden, worden ze wel eens verloren. Als er een breekt of verloren gaat, moet de hele set worden vervangen. Velgen zijn veel duurder dan wieldoppen, maar goede velgen gaan heel lang mee en behouden waarde.

Maten

Als je Volkswagen Golf velgen gaat aanschaffen, moet je op eerste plaatsen letten op het aantal wielmoeren. Meestal is dat aantal vijf. Verder moeten velgen en banden qua maten bij elkaar passen. Wat is de diameter en de breedte van de velg. Wil je in die zin gaan afwijken van wat er nu onder de auto zit, dan is het belangrijk om een expert te vragen wat wel en niet kan voor je auto. Koop je velgen met een grotere diameter, dan kunnen die wellicht worden gecombineerd met lagere banden. Een dergelijke combinatie wordt vaak bij sportieve modellen gezien. Bij de nieuwe Golf worden de goedkopere modellen met kleinere velgen geleverd dan de duurdere.

Aanschaffen

Er is genoeg aanbod van Volkswagen Golf velgen. Je kunt uiteraard bij de dealer terecht. Maar er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in accessoires, inclusief velgen. Bandenspecialisten hebben vrijwel altijd ook velgen. Omdat ze een lange levensduur hebben, is een set gebruikte velgen ook een optie. Nieuwe velgen kun je normaliter met en zonder banden krijgen. Die keuze heb je vaak niet bij gebruikte velgen. Zoals met zo veel producten zijn ook autovelgen online te bestellen. Je vindt ze op virtuele marktplaatsen en ook bij specialisten. Je moet er natuurlijk op letten, wat bij de prijs is inbegrepen.

Geef een reactie