Veilig rijden in een bestelbus

Zoals je je wel kunt voorstellen, is een bestelbus veel groter dan een normale personenauto. Hij is hoger, breder en zwaarder. Daarnaast heb je geen achteruitkijkspiegel en is je dode hoek weer anders. Je moet dus met heel veel dingen rekening houden als je in een bestelwagen rijdt. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je veilig en voorzichtig de weg op gaat. In deze blog lichten we een aantal tips toe waardoor jij nóg veiliger met je bestelbus deel kunt nemen aan het verkeer.

Controle

Een gewone auto check je ook regelmatig op mankementen en daarnaast natuurlijk ook gewoon of de bandenspanning of het oliepeil nog voldoende zijn. Maar bij een bestelwagen wordt altijd aangeraden om het oliepeil, bandenspanning en bandenprofiel nog in orde zijn. Je bandenprofiel moet bijvoorbeeld minimaal 1,6 millimeter zijn. Is het lager of écht net 1,6 millimeter? Laat ze dan vervangen. Zo weet je zeker dat je helemaal veilig de weg opgaat.

Afmetingen

Zorg dat je de afmetingen kent van je bestelbus. Je gaat met je bedrijfsauto overal heen om bijvoorbeeld pakketjes af te leveren en je komt daardoor op veel verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Vaak zal je onder viaducten of bruggetjes doormoeten, of door hele smalle straten. Voordat je deze betreedt, is er vaak al een maximale doorrijhoogte aangegeven. Let daar dus goed op! Je wilt namelijk niet vastzitten. Je bedrijfsauto verzekeren is dus altijd handig, mocht je wel ergens tegen aan rijden.

Draaicirkel

Ze zijn groter en hebben dus een grotere draaicirkel. Neem krappe bochten dus niet te krap en let bij het inparkeren op het insturen. Hogere bestelauto’s kunnen gemakkelijk kantelen: let hierop bij het laden. Verdeel de lading goed over de wagen en zorg dat het goed gebalanceerd is.

Nog geen goede verzekering? Neem dan eens een kijkje op https://123bestelautoverzekering.nl/ voor meer informatie.

Geef een reactie