17 januari 2022

Veilig en goed je doek bevestigen

2 min read
tenax drukknopen

Bij het bevestigen van een dekzeil is het natuurlijk wel belangrijk dat deze goed wordt bevestigd, Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat er wind onder komt die het doek van de boot afslaat. De tenax drukknoppen kun je op veel dingen toepassen, op plaatmateriaal en polyester kun je de knopen gebruiken. Maar ook bij een veranda worden ze gebruikt om het doek goed stevig te bevestigen. In de bootsector gebruikt men de knopen om zeil over de boot heen te spannen ter bescherming.

tenax drukknopen

Op verschillende dingen toepasbaar

De markt voor de tenax drukknoppen is de afgelopen jaren flink uitgebreid, waar de knoppen veelal werden gebruikt voor de boot sector is dit nu op vele gebieden toepasbaar. Bij een cabriolet worden de knopen ook gebruikt om het dak goed en strak vast te maken. Omdat ze gebruikt worden op allerlei voorwerpen zijn er in de webshop van esails.nl ook onderdelen verkrijgbaar, in het assortiment heb je meer dan voldoende onderdelen om ook jou zeil of doek stevig te kunnen bevestigen. 

tenax drukknopen

Engels en Duits systeem

Bij de drukknopen zijn er twee systemen, het Engelse en Duitse systeem. De kegelvormige punt van de zelftapper wordt gebruikt bij het Engelse systeem, het Duitse systeem heeft een ronde punt. De onderdelen voor de verschillende systemen kun je eenvoudig in de webshop uit elkaar houden, er is een aparte categorie aangemaakt voor de systemen. Dankzij de goede borging kunnen beide systemen niet zomaar los gaan na het vastmaken. Duitse knopen passen op beide systemen, dit geldt helaas niet andersom.