Wegen

Veilig de weg op met een goede autoverzekering

Over het algemeen kunnen we concluderen dat de Nederlandse infrastructuur hartstikke veilig is. Als we dit vergelijken met het buitenland dan doet Nederland het hartstikke goed. In totaal zijn er in Europa ruim 25 duizend mensen overleden in een verkeersongeval. Daarbij zijn 135 duizend zwaargewond. Dit zijn er een heleboel, maar het is opvallend dat Nederland in het rijtje staat met de minste verkeersdoden per miljoen inwoners. Samen met Duitsland, Engeland, Ierland, Finland en Noorwegen heeft Nederland relatief weinig verkeersdoden. Landen zoals Polen, Roemenië, Bulgarije, Letland en Kroatie hebben relatief veel verkeersdoden per miljoen inwoners. 

Dit kan komen mede door de infrastructuur. Ook zijn de rijbewijzen in Nederland moeilijker te halen dan in de andere landen. Ondanks deze positieve informatie wil je niet in een ongeluk terecht komen. Is het niet voor je gezondheid, is het voor de financiële ravage. Dit is in Nederland ook beter geregeld omdat een autoverzekering verplicht is.

Deze informatie zorgt ervoor dat Nederlanders, relatief gezien, veilig de weg op kunnen voor hun gezondheid en financiële gesteldheid. We mogen daarom ook best trots zijn op ons land. Ondanks we de belasting wellicht vervloeken, brengt het ook deze mooie zaken mee. 

Mocht je meer willen weten over de autoverzekering in Nederland en hoe je een juiste kunt afsluiten? Bekijk dan de website van Allianz Direct en vind de informatie die je nodig hebt. Mocht dat niet het geval zijn kun je altijd telefonisch of via mail contact opnemen.