shortlease

Veelgestelde vragen over shortlease

Er zijn diverse vormen van autolease, waaronder shortlease. Bij shortlease lease je een auto voor een kortere periode. Ideaal dus, wanneer je niet aan een langlopend contract vast wilt zitten. Misschien denk je aan shortlease, maar heb je nog een aantal vragen. In dit artikel beantwoorden we de meestgestelde vragen over shortlease.

Wat is het verschil tussen shortlease en een auto huren?

Een huurauto huur je ook voor een kortere periode, in dat opzicht lijkt het shortleasen en huren van een auto dus hetzelfde. Echter huur je een auto vaak voor een dag, weekend of een week. Bij een shortlease auto, lease je de auto minimaal een maand. Daarnaast is een huurcontract niet tussentijds opzegbaar. Je huurt de auto voor de gekozen periode en niet minder. Shortlease is wat dat betreft flexibeler en is in de meeste gevallen al na een maand opzegbaar.

Wanneer kom ik in aanmerking voor shortlease?

Er zijn een aantal voorwaarden voor het in aanmerking komen voor shortlease, namelijk:

  • Je inkomen moet voldoende zijn om het leasebedrag te voldoen (na aftrek vaste lasten)
  • bij sommige maatschappijen moet je aan een bepaalde leeftijdgrens voldoen (niet allemaal)

In principe kun je dus zowel als zakelijke rijder, zzp er of particulier in aanmerking komen voor een shortlease auto.

Is een auto bij shortlease verzekerd?

De meeste shortlease contracten zijn op basis van full operational lease. Dit houdt in dat de auto verzekerd is, maar je je ook geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld onderhoud. Je bouwt met een shortlease auto geen schadevrije jaren op. Wel is het mogelijk om een leaseverklaring met schadevrije jaren aan te vragen bij de leasemaatschappij.

Hoe lang kan ik shortleasen?

We hebben het bij shortlease dus over een kortlopende leaseperiode. Maar hoe lang kun je dan uiteindelijk shortleasen? In principe zit hier geen limiet aan. Vaak is na 24 maanden een leasecontract met vaste looptijd echter wel voordeliger.

Wie mag er in de shortlease auto rijden?

Je mag de shortlease auto in principe aan iedereen uitlenen. Houd er wel rekening mee dat jij verantwoordelijk bent en blijft voor de auto. Bij schade, boetes en dergelijke zullen de kosten dus op jou verhaald worden.

Heb je meer vragen over shortlease? Neem dan eens contact op met jouw lokale shortlease maatschappij.