Mooie Vespa

Tips bij het afsluiten van een scooterverzekering

Wanneer u een scooter koopt kunt u niet zomaar op pas. Ten eerste dient u natuurlijk een rijbewijs nodig te hebben, maar daarnaast dient u ook een verzekering te hebben. Bij het afsluiten van een scooterverzekering komt echter een heleboel kijken, en daardoor kunt u snel het overzicht kwijtraken. Daarom vertellen wij u waar u op moet letten bij het afsluiten van een verzekering voor uw scooter.

1. Soort scooterverzekering

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten scoorterverzekeringen zijn. Ten eerste is er de verplichte WA-verzekering. Deze verzekert de eventuele schade die u anderen toebrengt wanneer er iets gebeurt en is wettelijk verplicht. Naast de WA-verzekering kunt u voor verschillende aanvullende verzekeringen kiezen; de casco dekking of de all risk dekking. Het verschil tussen deze twee is dat de all risk schade aan uw scooter verzekert die u zelf hebt veroorzaakt, waar de casco dekking dit niet doet. De casco dekking verzekert dus wel diefstal, maar niet het krasje dat u per ongeluk zelf hebt aangebracht.

Of en voor welke aanvullende verzekeringen u kiest naast de verplichte WA-verzekering is een persoonlijke keuze. Vaak kiezen mensen ervoor om een nieuwere, nog helemaal krasvrije scooter eerder all risk te verzekeren dan een ouder model dat misschien al de nodige deukjes heeft.

Scooterverzekering

2. Prijs

Daarnaast is de prijs van de verzekering natuurlijk een belangrijk aspect. Er zijn enorm veel websites waar u de prijzen van verschillende verzekeringen kunt vergelijken, en zo de goedkoopste scooterverzekering kunt vinden. Echter is het van belang om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de mogelijkheden om schadevrije jaren op te bouwen. Dit betekent dat wanneer u een heel jaar geen schade krijgt, u het jaar erop een korting op de premie van scooter krijgt. Ieder jaar dat u geen schade heeft, wordt deze korting hoger. Het kan dus zo zijn, dat een verzekering die op het oog het goedkoopst lijkt, dat op lange termijn niet is omdat andere verzekeraars een hogere korting geven voor schadevrije jaren, mits u geen schade rijdt natuurlijk.

Geef een reactie