29 november 2021

Tijd voor verandering

2 min read

Vorig jaar heeft menig persoon wakker geschud. We kunnen het gewone leven niet voor lief nemen en moeten iedere dag bewust leven en dankbaar zijn. Nu gaat de wereld weer wat meer open en kunnen we weer een beetje terug naar het oude normaal. Toch heeft het ons ook doen inzien dat we alles uit het leven moeten halen en goed voor ons zelf moeten zorgen. In deze blog vertel ik je hoe je dat kunt doen. Lees je mee?

Voornemens in het midden van het jaar

We zijn inmiddels al over de helft van het jaar maar voornemens kan je op ieder moment maken. Als je altijd maar wacht tot de laatste dag van het jaar loop je steeds achter de feiten aan en houd je jezelf ook voor de gek. Want als je iets echt wilt dan ga je ervoor en laat je je niet tegenhouden door de tijd. Maak een lijstje en houd het realistisch, zo kan je ze ook echt waarmaken en dat motiveert extra.

Gezondheid en vriendelijkheid

Als er iets is wat we geleerd hebben, is dat wel dat we vriendelijkheid en gezondheid hoog in het vaandel moeten hebben staan. Het is een prioriteit. Tijd dus om aandacht aan de wereld te geven en aan elkaar. Als je niet weet waar je moet beginnen, zijn deze twee het ultieme startpunt. Maar goed, wat zijn dan punten die je kan aanpakken als je met deze twee goede voornemens begint?

Goed voor het milieu

Nou bijvoorbeeld met het wegstrepen van gewoontes die niet bevorderlijk zijn voor de staat van de wereld. Zo kunnen we allemaal best wel een beetje minder autorijden. Auto’s verbruiken over het algemeen veel fossiele brandstof en dat schadelijk voor het milieu. Daarnaast vraagt de productie van auto’s om een hoop materiaal, dat vraagt ook meteen weer een hoop van de wereld.

Kleine stap, of trapper

Je hoeft niet meteen de auto de deur uit te doen, maar door er bewust mee om te gaan en hem af en toe te laten staat, help je al mee. Daarnaast is het vaak ook beter voor onze gezondheid want we moeten op zoek naar andere transportmiddelen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie herenfiets. Voor de meeste mannen is een herenfiets 28 inch wiel goed genoeg. Zo kom je in beweging en buiten, twee dingen waar je lichaam over het algemeen enorm van opknapt. Kijk op de website van superfietsen.nl, zij hebben een enrom breed aanbod aan fietsen waarmee je letterlijk een tijd vooruit kan.

Ben jij klaar voor verandering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *