17 januari 2022

Leasen aantrekkelijk voor jongvolwassenen

2 min read

Wanneer je tot de jongere generatie behoort en op zoek bent naar je eerste nieuwe auto kom je voor de beslissing te staan of je die gaat kopen of leasen. Elektrische auto’s zijn goedkoper in onderhoud dan benzineauto’s maar wel een stuk duurder in aanschaf. Wanneer je als jongvolwassene een elektrische auto wil kopen moet je een flink bedrag betalen. Leasen is een andere populaire optie. Je rijdt dan in een nieuwe elektrische auto voor een vaste prijs per maand. Daarnaast betaal je alleen nog de kosten voor het opladen. Op die manier hou je een prima overzicht op de kosten.

Voordelen van leasen

Private lease elektrische auto stelt jongvolwassenen in staat om in een nieuwe elektrische auto te rijden zonder dat ze daarvoor hun spaarrekening moeten leeghalen. Een leasecontract wordt meestal afgesloten voor een periode van 5 jaar. Binnen die leaseperiode blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij en dragen zij zorg voor alle benodigd onderhoud en keuringen. Nooit meer schrikken van een fikse rekening van de garage dus. De verzekering van de auto wordt ook geregeld door de leasemaatschappij en is verrekend in het maandelijks te betalen bedrag. Wil je een elektrische auto leasen voor een kortere periode dan kun je kiezen voor shortlease. De premies voor shortlease zijn wel hoger dan die van private lease. Aan de andere kant heb je wel de vrijheid om sneller van auto te wisselen. 

Stadsauto of gezinsauto

De productie van elektrische auto’s draait op volle toeren en inmiddels heeft elk automerk wel één of meerdere elektrische modellen. Een kleine handige stadsauto voor woon-werkverkeer of een ruime gezinsauto voor jonge gezinnen. Voor een gezinsauto betaal je een hogere premie dan voor een kleine stadsauto. De premie wordt bepaald door factoren als de nieuwprijs van de auto, het aantal te rijden kilometers per jaar en de looptijd van het contract. Inmiddels is er een enorme keuze in merken en modellen zodat je altijd de elektrische auto kunt vinden die precies bij jou en jouw rijstijl past. 

Op de hoogte van de voorwaarden

Een punt van aandacht bij private lease zijn de voorwaarden van het leasecontract. Het is belangrijk dat je hiervan goed op de hoogte bent. Hoe is de auto verzekerd en wat gebeurt er als je door persoonlijke omstandigheden de maandelijkse premie niet meer kunt betalen. Stel dat je ontslagen wordt en geen inkomen meer hebt of dat je betrokken raakt bij een ongeval en daardoor wellicht zelf niet meer kunt autorijden. Leasemaatschappijen hebben diverse voorwaarden en het is dus zeer belangrijk om je goed te laten voorlichten over deze punten om ze mee te nemen in de uiteindelijke beslissing. Vraag gerust meerdere offertes aan of vergelijk elektrische auto’s gemakkelijk online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *