motorverzekering afsluiten

Hobby’s voor de stoere man

Een drukke baan, tijd doorbrengen met het gezin en ook nog eens sporten. Je hebt een druk bestaan en daarom wil je ook weleens even genieten van je vrije tijd en iets doen waar je gelukkig van wordt. Je bent toe aan een hobby. Het hebben van een hobby ontstaat voor sommige mensen natuurlijk, omdat ze gewoonweg al jaren bezig zijn met hetzelfde en het zo hun hobby is geworden. Voor anderen is het vinden van de perfecte hobby een zoektocht. In deze blog gaan we verder in op hobby’s voor mannen. Zo kun jij ook inspiratie opdoen en je interesse in iets ontwikkelen tot je hobby.

Motoren

Natuurlijk kunnen – naast voertuigen – ook motoren niet ontbreken in het lijstje. Het zware geluid en de brute uitstraling doet veel mannenharten sneller kloppen. De meeste motorrijders rijden niet zomaar op een motor. Het is een bewuste keuze om op een motor te rijden en vaak hebben ze dan ook motorrijden als hobby. Helaas is een hobby niet altijd gratis, zo geldt ook voor motorrijden. 

Je hebt verschillende kosten en ook maandelijks terugkerende lasten. Dit is onder andere wegenbelasting en kosten van je motorverzekering. Door goed te bedenken wat je zoekt in een verzekering en onderzoek doet ernaar, zal een goede en goedkope motorverzekering afsluiten geen probleem moeten zijn. Mocht je geen motor hebben maar toch geïnteresseerd zijn in motoren en houden van snelheid en mobiel zijn, dan is een goedkopere optie een motorscooter. Dit is qua aanschaf goedkoper en is ook erg leuk om te hebben als hobby. 

Hier geldt echter ook wel voor dat je maandelijkse kosten hebt, want je bent verplicht om ook je motorscooter te verzekeren. Een motorscooter is een soort combinatie van een scooter en motor. Het heeft qua uiterlijk wat weg van een scooter en heeft qua snelheid meer weg van een motor. Zowel een motor als motorscooter zijn voor de hobby leuk om te hebben en zijn daarnaast ook nog eens handig als dagelijks vervoer.

Voertuigen

Uitzonderingen daargelaten, is voertuigen over het algemeen echt een mannending. Het is dan ook voor veel mannen een ware hobby. Sommigen vinden het leuk om naar autoshows te gaan of naar evenementen waar ze de auto’s kunnen bekijken. Anderen vinden het juist weer leuk om te klussen aan de auto of de auto te pimpen.