Goederentransport in coronatijd

Door de coronacrisis zijn bedrijven genoodzaakt om zich beter in te lezen in de maatregelen per land. Met name bedrijven die exporteren naar het buitenland, moeten rekening houden met de getroffen maatregelen omtrent internationaal transport. Maar welke maatregelen zijn er en waar moet je als bedrijf rekening mee houden?

Juiste papieren

Het buitenland controleert nog strenger op de juiste papieren die de transporteur van het bedrijf bij zich heeft. Wanneer hier stukken in ontbreken is er een kans op een flinke boete, waar je als bedrijf zeker niet op zit te wachten. Mede door de coronacrisis is er bij de grens strengere controle op het transport. Denk hierbij aan expliciete beschrijving van de getransporteerde producten, het gewicht en de bestemming.

Coronatest

Wil je momenteel het buitenland in? Dan moet je kunnen aantonen dat je een negatieve coronatest hebt. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat je het land niet in mag. Het is zelfs zo dat je in een aantal landen een verklaring moet geven op het erewoord dat de test negatief is. Hierbij wordt jij aansprakelijk gesteld wanneer de gegevens niet voldoen aan de eisen. 

Juiste uitrusting

Juist omdat het nog moeilijker is om landen in en uit te komen, moet het transport in topconditie zijn. Zorg er daarom voor dat de kwaliteit van het vervoermiddel gecheckt is en dat de uitstraling ook voor elkaar is. Je kunt de buitenkant van het transport eerst laten spuiten door Gouweleeuw, alvorens je het buitenland in gaat. Dit is ook het visitekaartje van het bedrijf naar de klant toe. Vrachtwagen spuiten?

Geef een reactie