enjoysailling

Er is meer te verkennen per boot

Als je al vaker op het water hebt gezeten, dan weet dat je meer kunt zien van de wereld op het water. Net als in de lucht is het een ervaring die je eens moet meemaken als jet het nog nooit hebt gedaan. Zeg nou zelf, aan land ben je ondertussen al gewend. Tijd voor iets nieuws!

Zeilen

Zeilen is iets wat veel mensen erg leuk vinden om te doen. Het is redelijk goed te doen voor mensen die willen beginne, weliswaar met de nodige oefening of hulp. Maar je moet wel rekening houden dat het wat tijd kost om het goed te beheersen. In principe is dit met alles zo natuurlijk. Wanneer je het eenmaal beheerst, kun je helemaal je ding doen op het water. Zeilen is sportief en avontuurlijk tegelijk. Er zijn verschillende vormen van zeilen, namelijk open boot zeilen, zwaardboot zeilen en wedstrijdzeilen. Als je zeilen leuk vindt, of het je leuk lijkt, dan kun je terecht bij Enjoy Sailing.

Speedboot

Als je van snelheid en water houdt, dan is er één ding wat je sowieso leuk vindt. Een speedboot is vaak een klein bootje met weinig gewicht, een scherpe neus en een hoog vermogen. Met de scherpe neus snijd je als het water door het water heen, waardoor je erg snel over het water gaat.

Welke vaargebieden zijn geschikt?

Nederland staat bekend om haar wateren. Er is dan ook genoeg ruimte om te water te gaan met je boot. Er zijn vaargebieden te onderkennen. Voor sommige vaargebieden moet je meer ervaren zijn en een vaarbewijs bezitten. Op de binnenwateren en met een boot die niet harder gaat dan 20 kilometer per uur heb je geen vaarbewijs nodig. Al snel zit je met een motor van 5 pk daar aan. Wel is dit ook weer afhankelijk van de lengte van je boot. Deze mag maximaal 15 meter zijn.

Geef een reactie