spanbanden

Een rijinstructeur opleiding volgen

We leren het steeds jonger, nu mag je al starten met lessen als je 17,5 jaar oud bent. Dan hebben we het natuurlijk over autorijden. In ons dagelijks leven zijn auto’s bijna niet meer weg te denken. De meeste mensen doen boodschappen met de auto, gaan op vakantie met de auto of rijden in het weekend naar familie toe. De auto is een ideaal vervoersmiddel. Het is daarom ook heel fijn om je rijbewijs te hebben. Maar wat misschien nog veel leuker is, is om rijinstructeur te worden. Het is namelijk heel leuk om je kennis over te dragen op andere en hen te helpen met het behalen van hun rijbewijs. Ook is het beroep van een rijinstructeur een heel gezellig een sociaal beroep. Je zit namelijk elke week met veel verschillende leerlingen in de auto en kan onder het rijden ook een kletspraatje met ze maken. 

 

De lessen

Een rijinstructeur kan je natuurlijk niet zomaar worden. Eerst is het belangrijk om een beetje zelfkennis te hebben. Dit beroep is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om de hele dag met mensen in contact te zijn en ook het geduld hebben om ze wat te leren. Hier krijg je dan natuurlijk wel heel veel leuke dingen voor terug. Zo zullen er leerlingen bijzitten die er echt talent voor hebben en jij zal ze helpen slagen. Hier krijg je dan ook veel waardering en goede feedback voor terug. Wanneer men beslist om een Rijinstructeur opleiding te gaan starten kan dat bijvoorbeeld bij Jongepier. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van rijinstructeurs. Er zal tijdens de opleiding een studiemix zijn van klassikaal onderwijs en online studeren. Tijdens deze onlinebijeenkomsten zal er ook veel ruimte zijn voor het stellen van vragen. Hierdoor wordt het zelfstandig studeren dus ook ondersteund en kan er dieper op de leerstof in worden gegaan. 

 

Een aantal voorwaarden

Natuurlijk zijn er aan de start van de opleiding ook een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Zo is misschien wel de belangrijkste eis dat je zelf een geldig categorie B rijbewijs hebt. Ook is het belangrijk dat je een Nederlands schooldiploma hebt. Verder moet de Verklaring Omtrent Gedrag voldoen aan de eisen. Nadat je aan deze voorwaarden voldoet kan je je gaan inschrijven voor de verschillende startdata. Wanneer de opleiding met een goed resultaat is afgerond, is het tijd om zelf rijinstructeur te worden. En dat is natuurlijk om als rijinstructeur andere te helpen om hun rijbewijs te halen!

Geef een reactie