29 november 2021

De voordelen van het gebruik van oprijplaten

2 min read
oprijplaten

Wat zijn rijplaten?

Oprijplaten zijn langwerpige metalen platen die ervoor moeten zorgen dat voertuigen over gras of zachte ondergrond kunnen rijden. De stalen platen worden vaak gebruikt bij bouwterreinen en evenementen. Ze voorkomen dat er beschadigingen optreden aan de ondergrond. De stalen platen kunnen een groter gewicht verdragen dan de rijplaten van kunststof.

oprijplaten

Stalen platen nodig om over te kunnen rijden?

Wanneer u van plan bent om een huis te gaan bouwen, moeten er vaak maatregelen worden genomen voor de vrachtauto’s die bij u op uw bouwterrein materialen moeten afleveren. Wanneer het een zachte of een drassige ondergrond is, moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat de vrachtwagen op uw bouwterrein vast komt te zitten. Om te voorkomen dat de vrachtwagen wegzakt, kunt u stalen platen gebruiken. Moet de vrachtwagen, voordat hij bij u op het bouwterrein is over een rijpad of stoep rijden, dan is het voor u belangrijk dat deze niet worden beschadigd. Dit zou voor u alleen maar onnodig leed veroorzaken, omdat u de reparatiewerkzaamheden moet laten uitvoeren en betalen. Datzelfde geldt wanneer er evenementen worden georganiseerd waarbij er tijdelijke parkeerplaatsen moeten worden gemaakt. Ook hiervoor kunt u stalen rijplaten huren. Omdat u stalen rijplaten huurt, weet u zeker dat de ondergrond beter zal worden beschermd, dan wanneer u kunststof rijplaten zou gebruiken.

Stalen platen voor een kermis

Wanneer er een kermis op een grasland wordt georganiseerd, dan zal men zeker het gras willen beschermen. Dan worden er zodra er vrachtwagens over het gras moeten rijden stalen platen weggelegd. Op deze manier kunnen de vrachtwagens over het gras rijden zonder het te beschadigen. De stalen platen platen laat men liggen om ervoor te zorgen dat de bezoekers niet over het gras hoeven te lopen. Dit is zeker een welkome tegemoetkoming als het langdurig geregend heeft en het gras drassig is geworden. Nu kan men met droge schoenen toch de kermis bezoeken.

Het huren van oprijplaten

Zorg ervoor dat u goedgekeurde stalen platen besteld. Er zijn meerdere firma’s die de oprijplaten verhuren. De oprijplaten die afgeleverd worden moeten recht en vooral ook schoon zijn. In veel gevallen kunnen de rijplaten al, nadat ze besteld zijn, na 6 uur worden afgeleverd en op de juiste plaats worden gelegd. Voordat u akkoord gaat met de levering, is het belangrijk dat er een offerte wordt gemaakt. Het huren van de stalen rijplaten is niet duur en de voordelen die u ervan heeft zijn belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *