De voordelen van een koelwagen

Waar het bij de grote supermarktketens allemaal centraal geregeld is, ben je hier als kleine ondernemer zelf verantwoordelijk voor, het koel en vers houden van je producten. Wanneer je beschikt over een eigen supermarkt, zul je voor vele taken zelf een invulling moeten geven. Je hebt eenmaal besloten om voor jezelf iets op te zetten, waarbij je jezelf wel aan alle eisen dient te houden. Wij hebben alvast onderzoek gedaan naar het koel en vers transporteren van goederen, om je vervolgens te informeren en te inspireren met de nieuwste mogelijkheden!

Een koelwagen voor het vers houden van je producten

Wanneer je beschikt over een eigen slagerij of supermarkt, zul je beschikken over vele koelproducten. Producten zoals vlees, zuivel, maar ook groente en fruit dien je koel te vervoeren en te bewaren, zodat de producten niet zullen bederven. Om alle producten vers te houden en gemakkelijk te vervoeren, zou je gebruik kunnen maken van een koelwagen. Een koelwagen is een kleine vrachtwagen, die de beschikking heeft over een grote koeling. De volledige lading zal constant worden gekoeld, waardoor verse producten niet blootgesteld zullen worden aan hogere temperaturen. 

Een altijd vers garantie

Wanneer je gebruik maakt van een koelwagen en ook de producten in de winkel zelf koel houdt, kun je naar de klant uitspreken dat je beschikt over een altijd vers garantie. Zelf koop je de producten vers in, waarna je de producten direct met de hulp van een koelwagen vervoerd naar de winkel. De producten zullen nooit in aanmerking komen met hogere temperaturen dan aanbevolen, waardoor alles zo vers mogelijk in de winkel zal liggen!

 

Echter dien je wel rekening te houden met de landelijke eisen op het gebied van vers, voordat je een officieel keurmerk kunt toepassen op de producen. De voedsel- en warenautoriteit kan hier uitspraken over doen!

Schaf nu jouw koelwagen aan!

Als kleine ondernemer kun je ervoor kiezen om producten te laten bezorgen vanuit de groothandel, maar is er ook een mogelijkheid om zelf een koelwagen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om een koelwagen tweedehands aan te schaffen, wat ideaal is wanneer je een kleine ondernemer bent. Kijk goed naar de kwaliteit en levensduur van de koelwagen, waarna je direct kunt beginnen met het gekoeld vervoeren van je producten!

Samen tegen verspilling

Doordat je de producten constant koel houdt, zorgt dit er automatisch voor dat producten langer goed blijven. Klanten hebben langer de tijd om de producten te kopen wanneer ze vers zijn, waardoor je als ondernemer uiteindelijk meer zult verkopen. Met het koelen van de producten houden we alles vers, waardoor we gezamenlijk zu;;em strijden tegen verspilling van voedsel!