17 januari 2022

De beste methoden om de verkoop van een auto in gang te zetten

2 min read

Een voertuig verkopen, daar komt zeker wat bij kijken. Bij de verkoop van een auto is het van belang dat je alle details plus zeer goede foto’s van de auto vermeld. Foto’s stimuleren namelijk de verkoop voor het grootste deel. Je moet ook eventuele schade en gebruikerssporen duidelijk vermelden. Verder bepaal je welke verkoopkanalen het beste voor jou werken. Verkoop je de auto aan een particulier, adviseur, familielid of dealer? Ook zijn meerdere combinaties mogelijk zoals het adverteren op meerdere websites. Voor de verkoop van een auto kun je ook aan de bel trekken bij een goede bemiddelaar. Deze zorgt ervoor dat jouw auto zo snel mogelijk is verkocht. Door de juiste strategie in te zetten met kenteken gegevens en alle gegevens plus foto’s van het voertuig.

Wat heb je nodig bij de verkoop van een auto?

Bij de verkoop van een auto moet je alle gegevens van de inschrijving bij de hand hebben. Ook laatste keuringsgegevens, onderhoudsboekjes en reparatie gegevens onder andere. De kentekengegevens staan op naam van jou als eigenaar en moeten worden overgezet op de naam van de nieuwe eigenaar bij verkoop. Een dealer en bemiddelaar regelt dit voor je. Nadeel bij de verkoop via een dealer is dat je vaak verplicht bent de auto in te ruilen tegen aankoop van een nieuw exemplaar. Bij een particulier of bemiddelaar is dit weer niet het geval. Wel is dit ook mogelijk als je auto wordt verkocht via een bemiddelaar aan een dealer. Afspraken worden conform de wet bij een bemiddelaar of dealer vastgelegd in een overeenkomst. Bij een particulier kun je het beste zelf zo een verkoopovereenkomst opstellen om gedonder te voorkomen. Wel kan het soms lastig zijn vanwege het moeilijke onderhandelen met sommige particulieren.

Een goede manier om de auto weg te doen

Het beste is dat mensen een proefrit in het voertuig kunnen maken en je deze schoon en netjes oplevert. Op de foto’s is het fijn als de auto er schoon en netjes uitziet. Je adverteert met een belangrijke waarde vermelding zoals de kilometerstand, bouwjaar, merk en model. De bemiddelaar kan de verkoop volledig regelen. Tevens krijg je bijna net zo een hoge prijs voor de auto als een particulier zou geven. Hoger dan de inruilwaarde bij een dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *